Dagens rett

Torskegryte med sitron og pinjekjerner

Med gode råvarer blir selv de enkleste retter et festmåltid, slik som denne oppskriften.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Torskegryte med sitron og pinjekjerner

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 store poteter i tykke skiver
2 finhakkede hvitløkbåter
1 rødløk i skiver
3-4 ss olivenolje
1 dl tørr hvitvin (eller eplejuice)
saft av 1 sitron
ca 3 dl fiskebuljong
600 g torskefilet i stykker
salt og pepper
1 dl pinjekjerner (eller hakkede peanøtter uten salt)
ca 12 cherrytomater
persille

Fremgangsmåte

Stek først potetskivene litt i oljen i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun.

Hell på vin, sitronsaft og buljong. La det få småkoke under lokk i ca 10 minutter.

Legg fiskestykkene i og la dem dampe under lokk 7-8 minutter.

Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen

Anrett alt i store, dype tallerkener. Server med godt brød ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen