Dagens rett

Tournedos av storfe indrefilet

Det er lov å kose seg, og spesielt på en fredag etter at en lang arbeidsuke er unnagjort. Hele familien kan samles rundt bordet og innta et rikt og smakfullt måltid - med visshet om at vår og sommer endelig er på vei nå som du i natt må skru klokken frem én time. To gode vinforslag følger selvsagt med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tournedos av storfe indrefilet med friske grønnsaker, potet Anna, og rødvinssaus

Antall porsjoner

2

Ingredienser

350-400 g indrefilet av storfe
4 skiver bacon
1 ts salt
2 ts nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 ts smør

Assorterte grønnsaker etter smak og tilgang (se i fremgangsmåte for tips)

400 g poteter
50 g smør
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Rødvinssaus:
3 ss smør /margarin
1 sjalottløk eller 1 liten løk
1 båt hvitløk
2 ss hvetemel
3 dl kraft /buljong
3½ dl rødvin (alkoholfri går bra)
1 ts salt
½ ts timian
¼ ts grovmalt pepper
2 ts ripsgelé
2 ss smør

Fremgangsmåte

Indrefileten skjæres i fine biffer på ca 180-200 gram. Rundt hver biff legger du en (eller to) skiver bacon, alt etter størrelse. Fest gjerne disse med en tannpirker eller lignende. Krydre med salt og pepper. Stek biffene i panne, med litt olje, først i ca 2 minutter på den ene siden, to minutter på den andre siden. La biffene hvile noen minutter, før du tar dem over på svak varme igjen, i et par minutter til på hver side, før du igjen hviler dem før servering.

Grønnsaker vaskes, renses og kokes. Her velger du det som det måtte være tilgang på i din nærbutikk. F. eks. gulrot, fersk småløk, nepe, brokkoli, blomkål etc.

Poteter:
Smelt smøret i en kjele. Potetene skrelles og vaskes. Skjær dem så i tynne skiver på ca 2 mm. Vend så potetskivene i smøret, krydre med salt og pepper. Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer, eller i en litt større form. Sett så formen(e) i en form med vann, og bak  i ovnen på 180 grader i ca 1 time, til potetene er møre gjennom. Når potetene er ferdige, tas de ut av ovnen og snues ut av formen. Anrett på tallerken med kjøttet og grønnsakene.

Rødvinssaus:
Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter. Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen