Tre ganger luksus

Aldri før har det vært så mange champagner å velge mellom som nå. Her er tre virkelige lekkerbiskener som er kommet til i det siste.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Selv om champagneoppskriften oftest inkluderer to til tre druer, er det ikke å komme fra at rene chardonnaybaserte champagner, såkalt blanc de blancs , er i en klasse for seg. Denne druens evne til å vise og transformere kraften og raffinementet i det fantastiske jordsmonnet inn i den endelige vinen er helt spesielt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Veldig god valuta
Og De Sousa Brut Réserve Grand Cru (61178) er et skoleeksempel på dette med strålende toner av grønn frukt som lime og epler samt flott syre, mousse og lengde. En drøm til skalldyr, men også annen sjømat. Samtidig som den absolutt lar seg nyte alene. Veldig god champagnevaluta for pengene.

Litt opp i pris og kvalitet er La Closerie les Béguins Zero Dosage (51083) , som er superfrisk og fast og med et enda bedre lagringspotensial, minst seks-sju år. I dag trenger den imidlertid en del fedme i tilbehøret.

Lovende
Toppen av kransekaka, i hvert fall i denne omgang, utgjøres av Pascal Doquet le Mesnil 1996 Grand Cru (58999) som er en hver champagneelskers drøm. Det skyldes nemlig kombinasjonen av chardonnay fra Le Mesnil og årgangen 1996 (i tillegg til at produsenten kan sakene sine). Kompleksitet og raffinement så det holder. Etter 12 år er den fortsatt svært ung og lovende, og vil holde seg i storform også etter å ha passert tenårene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

De Sousa Brut Réserve Grand Cru

Produsent:
E. de Sousa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.75
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
380,40 kr
Varenummer:
61178
91 Poeng
Les smaksnotatene »

La Closerie les Béguins Zero Dosage

Produsent:
Jérôme Prevost
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.75
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
449,90 kr
Varenummer:
51083
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Pascal Doquet le Mesnil 1996 Grand Cru

Produsent:
Pascal Doquet
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.75
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
469,00 kr
Varenummer:
58999
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen