Tregt i Oslo

Ting går tregt i Oslo for tiden. Folk strammer inn og flere restauranter går på sparebluss.

I tillegg er det slik at noen gir opp og stenger dørene.
 
Churchills ved Rådhuset stenger i disse dager. Rett over nyttår er det slutt for Kokkamok i Nydalen.
 
Kan bli verre
Tidligere i år har Kampens hete og Matfinken gitt opp.
 
Det ser mørkt ut for flere av byens utesteder, og det kan bli verre.
 
- Vi merker at det går tregere, sier Roar Møsth på Kampen Bistro til Oslopuls.no.
 
- Det er stadig mindre marginer, og mange sliter med å gå med overskudd. Det blir nødvendig å snu på hver krone.
 
Mange søkere
Personalet er de første som merker det når ting butter i mot.
 
- Før var det helt umulig å skaffe kokker og servitører. Nå er det mange som søker jobb, sier Møsth..
 
Han tror ikke bunnen er nådd - det skal lenger ned.
 
- Det blir spennende neste år. Det er nok noen som skal bort.
 
Sunt
Møsth mener det er sunt for bransjen med en justering.
 
- De som er flinke overlever. Slik har det alltid vært, og slik vil det fortsette. Topprestaurantene vil klare seg. Folk fyller 50 år og gifter seg, og da går de på fine steder. Det er segmentet som ligger hakket under, som vil slite.
 
Kampen Bistro har ikke merket så mye av nedgangen:
 
- Det er et hverdagssted der besøket holder seg stabilt, sier han.

Forsiden akkurat nå

Til toppen