Tung skyts mot tillitsvalgte

Hotell- og Restaurant-arbeiderforbundet retter tung skyts mot de tillitsvalgte på Theatercaféen.

HRAFs forbundsstyre har gått ut med en pressemelding i forbindelse med situasjonen på caféen.
 
Der heter det blant annet:
 
" Forbundsstyret reagerer sterkt på at de tillitsvalgte har undertegnet avtaler som avviker fra forutsetningene om lokale særavtaler og viktige prinsipper i Landsoverenskomsten. De avtaler som er inngått på vegne av våre prosentlønnede servitører er i realiteten en overgang til ren timelønn. Dette er etter forbundsstyrets syn i strid med Landsoverenskomsten."
 
Blåser fortsatt
Det blåser altså fortsatt på Theatercafeen. Bakgrunnen for kritikken er den siste tidens utvikling i striden  mellom de ansatte og ledelsen ved den ærverdige caféen.
Ble kastet
Ledelsen forsøkte å få de ansatte til å gå over fra prosentlønn til timelønn, men så ble klubbstyret plutselig kastet av et flertall av de ansatte. Det nye styret gikk med på å endre de eksisterende avtalene.
 
Et svik
Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet mener dette er et svik mot de som skal jobbe videre i bedriften, men også et svik mot andre som jobber på prosentlønn landet over.
 
I et leserbrev i Klassekampen skriver en av servitørene at "klubbstyret er korrupt og skal mele sin egen kake før det stikker av."

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen