Dagens rett

Tyrkisk Güvec

I dag serverer vi tradisjonell tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker. Grei å lage, og den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tyrkisk Güvec

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg grytekjøtt med bein av lam
1 aubergine
4 ss salt

2 løk
1 squash
1 rød paprika
1 boks hermetiske tomater
500 g poteter
1 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
½ ts pepper
2 ts salt
5 dl sjy eller vann
1 bunt persille

Fremgangsmåte

Skjær auberginen i skiver og dryss over rikelig med salt. La stå i 15 minutter, skyll av saltet og tørk av fuktigheten av skivene med et papirhåndkle.

Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver.

Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk.

Strø krydder og salt mellom lagene. Hell over sjy eller vann.

Stek i ovn på 200 grader i ca. 1½ time.

Dryss over hakket persille før servering.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen