Tyrkisk lammegryte Güvec
Fremgangsmåte
- Skjær auberginen i skiver og dryss over rikelig med salt. La stå i 15 minutter, skyll av saltet og tørk av fuktigheten av skivene med et papirhåndkle.
- Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver.
- Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen. Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk.
- Strø krydder og salt mellom lagene. Hell over sjy eller vann.
- Stek i ovn på 200 grader i ca. 1½ time.
- Dryss over hakket persille før servering.
Gi lammemiddagen smak av Midtøsten eller Asia
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG