Uenighet om ny burgundappellasjon

Det er den nye AOC Côte d’Or som skaper diskusjonene.

Forslaget om en ny AOC ved navn Côte d’Or med litt strengere krav til eksempelvis utbytte og opprinnelse enn den generelle Bourgogne AOC møter motbør, kan vi lese på decanter.com.

Det er særlig négociantene som presser på for nykommeren. Ideen bak er å skape et bindeledd mellom Bourgogne AOC og de stadig dyrere vinene på village-, premier cru- og grand cru-nivå. De mener den vil gjøre Burgund mer tilgjengelig for den jevne forbruker.

Glemt hvordan Burgund er delt inn? Les mer her

Produsentene på sin side er mindre entusiastiske. Philippe Brun hos Domaine Bruno Clair er redd for at dette er et skritt tilbake for den jobben de gjør med å forsvare Burgunds terroirorienterte klassifisering. Thibault Liger-Belair går så langt som å kalle forslaget «anti-terroir».

En eventuell lovendring blir gjort gjeldende første fra 2015.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen