Dagens rett

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Vi trår til med en lekker sør-amerikanskinspirert rett, basert på en av våre deiligste fiskesorter - uer. Herlig lett og forfriskende, særlig med den deilige vinen vi anbefaler til.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

450 g uerfilet uten skinn og bein

Marinade:
saft og skall av 4 lime
½ finhakket grønn frisk chili
½ finhakket løk
2 tomater i små terninger, uten skinn og kjerner
2 ts hakket frisk oregano
3 ss kaldpresset olivenolje
salt
grovkvernet pepper
Salsa:
1 moden avokado i skiver
2 ss frisk koriander
saft og skall av 1 lime
salt og kajennepepper

Fremgangsmåte

Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Villfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter. I fisk fra havbruksnæringen forekommer parasitter så nær som aldri så du kan bruke fisken uten forutgående frysing.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen