Dagens rett

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Uer er en undervurdert delikatesse. En middels fet fisk med masse deilig smak. Varmrød med store øyne er det du ser når den blir trukket opp fra dypet. Vi går for en fruktig hvitvin til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

450 g uerfilet uten skinn og bein

Marinade:
saft og skall av 4 lime
½ finhakket grønn frisk chili
½ finhakket løk
2 tomater i små terninger, uten skinn og kjerner
2 ts hakket frisk oregano
3 ss kaldpresset olivenolje
salt
grovkvernet pepper
Salsa:
1 moden avokado i skiver
2 ss frisk koriander
saft og skall av 1 lime
salt og kajennepepper

Fremgangsmåte

Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Villfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter. I fisk fra havbruksnæringen forekommer parasitter så nær som aldri så du kan bruke fisken uten forutgående frysing.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen