Dagens rett

Uer med purrerisotto

Fisk av det litt fetere og sunne slaget står på menyen i dag. Vi lager et saftig måltid og serverer det hele med ris kokt i grønnsaksbuljong. To friske og svært smaksrike hvitviner fra Italia anbefales til denne fiskeretten, begge fra polets nyheter i mars.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Uer med purrerisotto

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk uerfilet, ca 800 g
1 stor purre
2 hvitløksbåter
5 ss olivenolje
500 g langkornet ris
1 l grønnsaksbuljong
1 - 2 dl hvitvin
salt og pepper

Tilbehør:
sitronskiver
sort kaviar
rømme

Fremgangsmåte

Fres purreringer og finhakket hvitløk i olje. Dryss i ris og la surre noen minutter. Tilsett buljong så det dekker. Etter hvert som buljongen koker inn tilsetter du mer.

Følg koketiden på rispakken. Når risen nesten er ferdig legg fisken på risen. Dryss over salt og hvit pepper og damp fiskefiletene ferdig.

Serveres med sitron, kaviar og rikelig med rømme.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen