Dagens rett

Uer med risnudler

Uer og wok er en sjelden kombinasjon. Men at det kan smake godt er hevet over enhver tvil. Kanskje dette også er en fin rett å servere til de som ikke ønsker rå fisk når man inviterer til et sushimåltid. Og du bare må sikre deg en flaske av den deilige italienske hvitvinen vi anbefaler.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Uer med risnudler

Ingredienser

5-600 g uerfilet uten skinn og bein
150 g risnudler eller andre nudler
1 bunt vårløk eller 1 purre i ringer
1 finhakket hvitløkbåt
1 ts frisk revet ingefær
3 ss olje
2½ dl fiskekraft/buljong
3 ss soyasaus
2 ts sambal trassie, sterk krydderpasta med rekesmak
litt frisk koriander

Fremgangsmåte

Kok risnudlene etter anvisning på pakken.

Skjær fisken i biter, dryss over salt og fordel presset hvitløk og ingefær over fisken. Varm oljen i en wokpanne og stir fry vårløken. Tilsett nudlene, fiskekraft med soyasaus, sambal trassie og kok opp. Del fisken i ca 3 cm store biter og ha den i pannen. Legg gjerne over et lokk og la det hele trekke til fisken er ferdig. Dryss korianderblad over og server.

Tips:
Retten kan lages i en vanlig stekepanne med litt høy kant eller en gryte i stedet for wokpanne. Frisk koriander kan erstattes av persille. Sambal trassie kan erstattes av fiskebuljongpulver ev kan man bruke litt mer soyasaus.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen