Uholdbart hos Fatland

Mattilsynet har avdekket en rekke svært kritikkverdige forhold hos kjøttprodusenten Fatland Oslo.

Blant annet er det funnet rester av avføring i enkelte produkter. Mattilsynet har gitt Fatland tvangsmulkt i 2003, 2005, 2006 og i 2007, men situasjonen har ikke bedret seg.
 
- Det er uholdbart, skriver Forbrukerrådet på sin hjemmeside.
 
Stopper innkjøp
Flere av de store matkjedene har bestemt seg for å stoppe innkjøp av varer fra Fatland.
 
Samtidig har Fatland tatt grep, og produksjonen ved anlegget i Oslo er nå flyttet til to andre anlegg. Det vil fortsatt være slakting ved anlegget i Oslo, men videreforedling av kjøtt vil skje på anleggene i Ølen og på Jæren til alle krav fra Mattilsynet er imøtekommet.
 
Seriøse?
- Det er både uholdbart og helt unødvendig at folk skal risikere å bli syke av maten de spiser når matprodusenten har fått påvist at maten de selger inneholder smittefarlige bakterier, sier direktør i Forbrukerrådet, Erik Lund-Isaksen.
 
- Det er grunn til å stille spørsmål ved Fatland Oslos seriøsitet, når Mattilsynet gjentatte ganger og gjennom åtte år avdekker uhygieniske forhold ved produksjonen, sier han.

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen