Ukens drink
(Bilde: BlakeDavidTaylor)

Denne kombinasjonen har du neppe prøvd før

Mezcal, rødbeter og lime er en ny opplevelse for de fleste. Som anbefales på det sterkeste. 

For mange er selv mezcal mer enn dristig nok. Men det henger nok sammen med fordommer skapt av myter eller dårlige bekjentskaper. Den type håndverksmezcal som bartendere over hele verden omfavner er av et helt annet kaliber. I denne drinken er det brukt et relativt nytt merke, i hvert fall på det norske markedet. Men likefullt en mezcal som er laget  slik mezcal er blitt til gjennom århundrer. 

Les mer om hva som skiller mezcal fra tequila

Atenco Mezcal er laget av 100 prosent agave – for øvrig økologisk dyrket – som bakes i dype groper fylt med oppvarmete steiner. På toppen legges bananblader. Selve prosessen tar 3-5 dager. Det er en veldig tradisjonell måte å tilberede også mat på i Sør-Amerika. Den bakte agaven blir deretter most i en tahona som er en stor rund stein som dras rundt ved hjelp av hestekraft.

Her kan du lese mer om denne type håndverksmessige framstillingsmåte

Massen spontangjæres deretter i 1-3 uker. Og destilleres så to ganger i 300 liter kopperpanner og overføres til ståltanker for modning. Mezcalen tappes i flasker laget av resirkulert materiale.  Alt dette skjer i San Juan del Rio i Oaxaca, Mexico, en landsby som ligger ved 1500 meters høyde og som har lange mezcaltradisjoner.

Du kan selvsagt bruke din favorittmezcal eller også tequila i denne drinken, men den bør være av den fruktige hvite eller lyse typen. 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

The Blushing

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

5 cl
Mezcal Atenco Espadín
2 cl
rødbetesirup

Fremgangsmåte

Fyll et glass med isbiter. Hell over ingrediensene og rør om. Pynt med en limetwist eller limeskive.

Rødbetesirup:
Kok opp 2,5 dl rødbetesaft og 250 gram sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Denne sirupen holder en uke i kjøleskap i en godt lukket beholder.

Tips:
Fukt glassets kant med litt lime og dypp i en blaning av like deler salt og sukker. Knips på glasset for å fjerne det overflødige. 

Råvare:
Mezcal Atenco Espadín

Sendt inn av

Foto: BlakeDavidTaylor

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Til toppen