Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Noen vil si det er en skam å tukle med ginen som allerede er tilsmakt med alskens krydder, men safran stiller i en egen klasse.  

Til denne drinken må du altså la safrantråder trekke i gin et par dager. Du rekker det altså akkurat til Lucia-feiringen på søndag. Og den hjemmelagete sitron- og kardemommesirupen kan du ha mye moro med framover. 

Eller prøv en av de andre drinkoppskriftene med safran 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Safrancocktail

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl safrangin*
0,5 cl maraschinolikør
0,5 cl sitron- og kardemommesirup*
2 dæsjer Angostura Bitters

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et røreglass med is og rør i 20-30 sekunder. Hell i avkjølt cocktailglass eller et rocksglass med en eller to store isbiter. Pynt med en appelsintwist.

Safrangin:
Ha en klype safran i en ginflaske og la stå i et par dager. Rist den en gang om dagen for at aromaene skal løses godt opp. Sil over i en ren flaske. 

Sitron- og kardemommesirup:
Kok opp 2,5 dl sukker og 2,5 dl vann. Rør til sukkeret har løst seg opp. Tilsett skallet av en økologisk sitron og 1 ts knuste kardemommefrø. La trekke i 20 minutter. Avkjøl og sil over i et glass med lokk. Kan oppbevares i kjøleskap et par uker.  

Denne oppskriften er inspirert av den amerikanske bartenderen Brian Quinn.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen