Ukens drink
Slik piffer du opp pilsneren

Slik piffer du opp pilsneren

Det er ikke mye som skal til for å løfte selv et ganske kjedelig øl. Prøv denne drinkoppskriften.
Redaksjonen
25 November 2015 - 17:01

Denne drinken er signert den kjente bartenderen Monica Berg og stod på kartet da hun drev baren Aqua Vitae i Oslo. Du stusser kanskje over navnet på drinken. Ifølge Monica er den kalt opp etter en nederlandsk venn og er inspirert av en tur på byen i Antwerpen. Hun røper at begge elsker Angostura. 

Les mer om Monica Berg

Det er blant annet Angostura som gir drinken det lille ekstra. Oppskriften er ellers en utmerket måte å gi helt ordinært øl et ekstra kick samtidig som det er en drink med balansert alkoholinnhold. Her er det altså bare øl med butikkstyrke, en dæsj bitter og litt likør som sørger for alkoholen. 

Navnet kan kanskje virke forvirrende, for mange forbinder sour også med øl. Men drinken har altså  ingenting med surøl å gjøre. 

Den skiller seg også fra en sour siden disse drinkene har sterkere vare som base. 

Se våre oppskrifter på sourdrinker 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Voerman Sour

Voerman Sour
Ingredienser

2 cl Angostura Bitter
2 cl Bols Amaretto
2 cl friskpresset sitronsaft
2 cl sukkerlake (2:1)
Carlsberg/lys lager

Fremgangsmåte

Ha bitter, likør, sitronsaft og sukkerlake i en shaker med is. Rist godt og sil over i et rocksglass med is. Topp opp med Carlsberg/lager.

 

Mikset av Chris Grøtvedt, The Thief

Foto: Julie H. Amundsen 

Sendt inn av Monica Berg

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her