Ukens drink

Rabarbra er perfekt i en margarita

Denne lekre drinken kan også lages som en alkoholfri utgave til de minste og de som kjører.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Selv om vi snart passerer sankthans, er rabarbraen like god som da de første spede stilkene kom i mai. Og den kommer til å holde seg et godt stykke utover sommeren. Så har du en hage, er det bare å høste.

Alt du trenger å vite om rabarbra

For dem som ikke har det, vil det fortsatt være mulig å finne de syrlige stilkene i fruktdisken.

En fryd å drikke

Til denne drinken er det laget en sirup av rabarbraen, og det er veldig lurt om du plutselig skulle få tak i mye rabarbra. Sirupen holder seg fint i kjøleskap et par uker i alle fall.

For du kommer garantert til å lage denne drinken mer enn en gang. Margarita er med god grunn en av de mest populære drinktypene, og møtet mellom den syrlige og søte rabarbrasmaken og saltranden er så godt at det er en fryd.

Prøv en av de andre margarita-oppskriftene

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Rabarbramargarita

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 cl tequila

2 cl Cointreau

4 cl limejuice

4 cl rabarbrasirup

salt

 

Rabarbrasirup:

3 rabarbrastilker i biter

3 1/2 dl vann

3 1/2 dl sukker

Fremgangsmåte

Begynn med rabarbrasirupen: La ingrediensene koke i rundt 15 minutter.

Sil gjennom en grov sil. Press rabarbraen forsiktig, slik at all saft renner ut. Avkjøl. Fyll sirupen i en flaske med kork og oppbevar i kjøleskap.

Fyll en shaker med is og tilsett tequila, Cointreau, limejuice og rabarbrasirup. Rist godt. Sil over i et avkjølt cocktailglass med saltet kant.

 

Alkoholfritt alternativ:

Saft fra 3 lime, 1 appelsin, 1 sitron, ½ dl sukker, rabarbrasirup og isbiter.

 

Tips:

Du får finest saltrand ved å gni en sitron- eller limeskive mot den utvendige kanten øverst på glasset, snu glasset opp-ned og dypp i en skål med salt.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Til toppen