Ukens drink

Slik lager du den perfekte whiskydrink

Drinker med amerikanske whiskey blir ekstra smaksrike. Som denne oppskriften med rugwhiskey.

 Denne drinken står på kartet til nyåpnete Stock i Bjørvika. Der lager barsjef Håkon Ongstad mer enn gjerne drinker med smaksrike ingredienser som whisky eller akevitt.

Les om denne restauranten

Prøv en av våre andre drinker med amerikansk whiskey

 Gå ikke glipp av ukens drink - bestill gratis nyhetsbrev 

Presbyterian

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl Bulleit rugwhiskey
2 cl ferskpressert sitronsaft
2 cl hjemmelaget ingefærsirup

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i en smaker med is og rist godt. Hell over i avkjølt cocktailglass.

Hjemmelaget ingefærsirup:
225 g frisk ingefær
1 l vann
400 g sukker
1 klype salt

Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver.Ha den sammen med vann og sukker i en kjele. Kok opp, reduser varmen og la trekke i minst 45 minutter. Avkjøl og sil over i en flaske med kork. Oppbevares i kjøleskap og holde ri minst 2 uker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen