Ukens drink

Slik lager du en drink i verdensklasse

Denne drinken regnes som en av de beste nye drinkene i hele verden.

 

Gleden var stor da Mime’s well dukket opp på listen over 101 Best New Cocktails tidligere i år. For listen som barlegenden Gary «Gaz» Regan setter opp har høy status. Han regnes nemlig som en av verdens ti mest innflytelsesrike bartendere gjennom tidene.

Mime’s well er en drink vi som jobber på The Thief Bar er stolte av. Den ble skapt til den barens første meny tidligere i år. Vi ønsket å lage en drink som hyllet klassiske som drinker Manhattan og Old Fashioned – bare med mer dybde for en kresen gane.

Se våre oppskrifter på klassiske drinker

Vi kom frem til at vi ønsket preg av kaffe, røyk, sherry og krydder.  Samt sjokolade, for sjokolade er alltid godt. Vi valgte å legge kaffebønner i vermuten Antica Formula, vi reduserte en søt og intens PX sherry med Lagavulin 16 YO og sukker, la til litt Fernet Branca og sjokoladebitters – og sammen med Buffalo Trace bourbon og Angostura smaker det himmelsk.

Dette er historien om Buffalo Trace 

En drink som er perfekt for høsttiden. 

Mime’s Well

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Lagavulin 16 til å rense glasset
4,5 cl Buffalo Trace
1,5 cl kaffeinfusert Antica Formula*
1 cl røykt px-reduksjon**
2 barskjeer Fernet Branca
1 dæsj Angostura
1 dæsj sjokoladebitter

Fremgangsmåte

Ha noen dråper Lagavulin i et avkjølt coupettglass og snu det rundt slik at hele glasset blir «dekket». Hell ut overflødige dråper.

Ha alle øvrige ingredienser i et røreglass med is. Rør i 20-30 sekunder. Hell over i den whiskyrensete glasset og server. 

Pynt gjerne med tørket appelsinskive. 

* Bruk en kraftig søt vermut for eksempel Antica Formula. Legg noen kaffebønner oppi og la trekke i 2-3 timer.

**Kok en flaske (375 ml) PX sammen med 200 ml Islay whisky og 200 gr sukker. 

Tips: 
Dersom du ikke har Lagavulin, fungerer Caol Ila, Bowmore eller Laphroaig like godt. Poenget er at whiskyen måp ha tydelig røykpreg.

Tips2:
Får du ikke tak i sjokoladebitter, kan du lage den selv. Kjøp knuste kakaobønner (cocoa nibs - fås i helsekostbutikker) og legg dem i et glass med Angostura Bitter. La trekke i 3 timer.

 

 

Foto: Julie H. Amundsen

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Til toppen