Ukens kake

Alle brownieelskere vil trykke denne til sitt bryst

Eller i hvert fall forsyne seg dobbelt. Prøv denne superenkle oppskriften.

 Det er knapt noen som ikke liker brownie. Og alle har sin favoritt. Noen vil ha den nesten rå, mens andre vil ha den nesten sprø. Denne oppskriften skille seg fra alle andre ved at den blander to typer deiger, en lys og en mørk. 

Det er bare å finne fram ingrediensene, for dette smaker godt.  

Brownie og blondie

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Browniedeig:
60 g mykt smør
100 g mørk sjokolade grovhakket
125 g sukker
50 g kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1 egg
60 g hvetemel

Blondiedeig:
60 g mykt smør
100 g hvit sjokolade grovhakket
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
100 g hvetemel

 

Fremgangsmåte

Fremgangsmåten er den samme for begge deigene. Rør mykt smør, sjokolade, sukker, egg, hvetemel og vaniljesukker sammen i en bolle.

Fordel begge deigene i et sjakkmønster i en liten langpanne ca. 20×30 cm. Glatt ut deigen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Se våre andre oppskrifter på brownie

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Forsiden akkurat nå

Til toppen