Ukens kake

Bak en kakeklassiker til helgen

Rullekake må ikke ha bringebærsyltetøy som fyll. Denne oppskriften med espresso er vanedannende god.

Rullekake er skikkelig retro, og du vil bli forundret over hvor enkelt og raskt det er å lage en slik kake. Rullingen av kaken er noe som blir perfekt først når du har gjort det noen ganger. Men smaken sitter selv i en ikke helt optimalt rullet kake. 

I denne oppskriften er det espressokaffe som gjør kaken spennende. Men hvis det ikke er noe for deg, kan du erstatte espresso med vanlig kaffe eller med melk for en mildere smak.  

Se våre andre oppskrifter på rullekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Rullekake med kaffesmak

Antall porsjoner

8-10

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Rullekake:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 espressoshot
1 ss kakaopulver

Fyll:
3 dl kremfløte
½ dl sukker
½ ts ekte vaniljesukker 

Kaffeglasur:
250 smeltet smør
125 g melis
2 espressoshots
1 ss kakaopulver
½ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Glasur:
Rør alle ingrediensene sammen til en jevn glasur. Hold den lun og smøremyk. 

Rullekake og fyll:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg bakepapir på en bakeplate og spre deigen jevnt oppå.

Stek i 8-10 minutter ved 190 grader.

Legg et bakepapir på bakebordet og fordel den medgjørlige kaffeglasuren over. Hvelv så kakebunnen over på papiret. Det kan være lurt å ha flere enn to hender akkurat til dette. La kaken avkjøles.

Pisk kremfløte myk med sukker og vaniljesukker og spre kremen over kakebunnen. La de ytterste 2 cm av kaken være uten krem. Fyllet må ikke være mer enn ca ½ cm høyt.

Rull så kaken med hjelp av papiret nokså stramt sammen og sett den i kjøleskapet med skjøten ned. 

Sett kaldt i noen timer før servering. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen