Ukens kake
(Foto: Mette Randem)

Bruk de norske plommene mens du kan. Denne desserten vil du elske

En vri på tilslørte bondepiker smaker fantastisk samtidig som den er lett å lage.

Tilsløringen av plommene i dette tilfellet, består av fyldig yoghurt og brødsmuler. En utmerket måte å bruke opp daggammelt brød eller også rester etter kaker uten krem eller glasur. Husk bare at da må du holde litt tilbake på sukkeret. Men ellers er dette en veldig frisk dessert som ikke minst har lite sukker, for det meste det naturlige fra frukt og yoghurt. 

Du kan også prøve ekte bondepiker som er med epler 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Tilslørte bondepiker med plommer

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

12 plommer
1 ss sukker
2 dl brødrasp, panko eller griljermel
1 ts malt kanel
4 ss yoghurt naturell
litt revet limeskall

 

litt revet mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt. Smak eventuelt med sukker om plommene er sure.

Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.

Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.

Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.

Dryss over litt revet mørk sjokolade.

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen