Ukens kake
(Bilde: Stephanie Frey)

Denne kaken kan nytes også til frokost

Squash og nøtter gjør denne kaken til rene frokostblandingen. Prøv den gjerne også til ostedesserten.

Squash består som agurken stort sett av vann, så om du lurer på hva den har i en kake å gjøre, er det forståelig. Smaksmessig er den jo også noe dempet sammenlignet med ulike frukt. Ikke er den spesielt syrlig heller. Det den bidrar med er derimot god saftighet og holdbarhet. 

Er du så heldig å ha egendyrket squash, er dette en fin og ikke minst lettvint måte å utnytte godsakene på. Godt blir det også. 

Se alt det andre du kan bruke squash til

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Squashbrød

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

2-3 squash

1 klype salt

375 gram hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts kanel

½ ts malt ingefær

¼ ts malt muskatnøtt

250 gram sukker

2 egg

2 ts ekte vaniljesukker

175 gram usaltet smeltet smør

100 gram valnøtter eller pekannøtter

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Vask og riv squashene grovt. Bland med salt og ha massen oppi et dørslag. La stå i 10 minutter. Klem ut mest mulig væske.

Bland det tørre (bortsett fra sukkeret) godt.

Pisk egg og sukker. Rør inn squashen og til slutt det smeltete smøret.

Ha så i det tørre, litt av gangen, bland godt mellom hver gang.

Brett de grovhakkete nøttene inn til slutt.

 

Fordel deigen i to smurte brødformer. Stek i 50 minutter. Sjekk med en trepinne om brødene er gjennomstekt (den skal være tørr). Stek eventuelt i 10 minutter til. 

Sendt inn av

Foto: Stephanie Frey

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen