Ukens kake

Denne kaken skal du lage til 17. mai

Marsipan, fromasjfyll, krem og en hel bærkurv gjør susen på festbordet. Her er oppskriften.

 

 

 

 

Se våre andre forslag til 17. maikaker

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Festfin 17. mai-kake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Sukkerbrød:
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 ½ dl) hvetemel
1 ts bakepulver
 
Rabarbra- og jordbærfromasj:
3 egg
1 dl sukker
300 g rabarbra- og jordbærsyltetøy
3 dl kremfløte
5 plater gelatin
 
Til montering:
1 dl melk eller sherry til dynking
ca. 2 dl kremfløte
ca. 300 g marsipan eller ferdig marsipanlokk
 
Pynt:
1 kurv jordbær
125 g blåbær
1 pk. jordbærgelé, gjerne hurtiggelé

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
 
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Tilsett syltetøyet forsiktig. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i ½ dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.
Lag jordbærgelé som anvist på pakken og la den bli tyktflytende uten å stivne. Del sukkerbrødet i tre og dynk med melk eller sherry. Legg halvstivnet fromasj mellom lagene. 
Pisk kremfløten og fordel krem over og rundt kaken. Legg en sirkel av matpapir, ca. 10 cm. i diameter oppå kaken. Bre over marsipanlokket. Skjær en stjerne i marsipanen der matpapiret ligger og trekk marsipan-"klaffene" opp. Ta forsiktig bort matpapiret og fordel gelédyppede jordbær og blåbær i åpningen. Fest et pyntebånd rundt kaken til slutt.
 
Tips1:
Jordbær og rabarbra smaker utrolig godt sammen, men du kan også lage fromasjen med jordbærsyltetøy alene.
 
Tips2:
Du kan også bare legge geleblandingen på toppen av kaken som på bildet. 

 
 

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen