Ukens kake

Denne kaken vil påskeharen jakte på

En saftig gulrotkake som også er veldig holdbar, er som skapt for påskekosen.

 Gulrøtter har de fleste i kjøleskapet, og resten av ingrediensene er også veldig dagligdagse. Derfor er en gulrotkake alltid innen rekkevidde. Denne har fått ekstra smak av pistasjnøtter, men du kan selv velge hvilken nøttetype du vil bruke. Eller droppe det helt. Godt blir det uansett. 

Eller du kan prøve en av våre andre oppskrifter på gulrotkake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Gulrotkake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakedeig:

250 g cottage cheese
100 g mykt lysebrunt sukker
3 egg, sammenpisket
250 g gulrøtter, revet
100 g konfektaprikoser, hakket (eller vanlige tørkede apriksoer)
75 g valnøttkjerner eller pistasjenøtter
150 g sammalt hvetemel
100 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts blandet krydder
1 dl solsikkeolje
Glasur:
200 g halvfeit fløteost (Philadelphia Light)
1 ss melis
1 ts vaniljesukker
finrevet skall av 1/2 appelsin
Pynt:
påskegodter og finhakkete pistasjenøtter

Fremgangsmåte

Kakedeig:

Forvarm stekeovnen til 160 C. Smør en dyp kakeform på 20 cm i diameter eller kle den med bakepapir. Eller finn fram 10-12 små muffinsformer.

Visp sammen cottage cheese, sukker og egg i en stor bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene til kakedeigen og bland det hele godt sammen.

Hell kakerøren i den klargjorte kakeformen eller muffinsformene. La kaken steke i 45 minutter, til den er gyllen og kjennes fast å ta på. For muffins er steketiden 25 minutter.

La kaken avkjøles i formen noen minutter, ta den deretter ut av formen og la den avkjøles på rist.

Glasur:

Visp sammen ingrediensene til glasuren og bre den oppå den avkjølte kaken eller muffinsene.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen