Ukens kake

Denne kaken smaker mer enn av Lucia

Safran kan brukes i mange kaker. Som denne formkakeoppskriften.

Safran er kostebart, men hører med blant juleingrediensene, og altså ikke bare til lussekattene som serveres den 13. desember.

Her er vår oppskrift på lussekatter

En safrankake som denne smaker fortreffelig gjennom hele adventstiden - og til julens kakebord også.

Lett å lage er den også. Husk å kjøpe litt ekstra safran, for det er utrolig mye godt du kan bruke den til.

Se alt det andre du kan bruke safran til

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Safrankake

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

3 store egg
2 dl sukker
½ dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
50 g smør
1 dl melk
0,5 g safran (1 pakke)
3 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
smør og sukker til formen
melis til å sikte over kaken

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Visp egg, sukker, sirup og vaniljesukker hvitt og godt luftig. Smelt smøret, tilsett melken med safran, og gi et oppkok.

Bland hvetemel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig ned i eggeblandingen sammen med safranmelken. Smør og strø formen med sukker. Ha røren i formen.

 

Stek kaken midt i ovnen i 30–35 minutter. Sjekk med en kakenål, den skal ikke være klissete. Avkjøl kaken, og hvelv den over på et fat. Sikt melis over kaken før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen