Ukens kake

En slik dessert blir like godt mottatt som iskrem

Panna cotta er fløyelsmyk og lett, og perfekt som dessert på en sommerdag som denne.

I min barndom het desserten fløtepudding, i dag er det bare det italienske navnet panna cotta som gjelder. Som jo betyr kokt fløte. I denne oppskriften er det ikke brukt fløte, det gir en lettere smak, som mange setter pris på sommerstid.  

Se våre andre oppskrifter på panna cotta

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Panna Cotta med bærsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer og 10 minutter

Ingredienser

Panna Cotta:
2,5 dl helmelk
3 ss sukker
3 gelatinplater
3 dl kesam
1 ts ekte vaniljesukker
 
Bærsaus:
0,5 dl vann
0,5 dl sukker
0,5 dl bringebær
0,5 dl blåbær
0,5 dl bjørnebær
0,5 dl rips
 

Fremgangsmåte

Panna cotta:
Kok melk og sukker uten lokk. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken. Avkjøl melken til romtemperatur, fjern eventuell snerk og rør inn kesam og vaniljesukker.
 
Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt slik at panna cottaen stivner. Det tar ca tre timer.
 
Bærsaus:
Kok opp vann og sukker. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. 
 
Hvelv panna cottaene over på porsjonstallerkener, hell over bærsaus og pynt med litt sitronmelisse.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen