Ukens kake

Slik gir du nytt liv til de overmodne bananene ingen vil spise

Det er synd å kaste mat, men overmodne bananer er best når de kommer ut av skallet og over i en kake som denne.

Vi er et bananspisende folk, det viser all statistikk. Men vi er ikke så flinke til å bruke bananer som er blitt brune utenpå og myke inni.

De er som skapt for kake. Her har du en oppskrift på en ekstra saftig og holdbar banankake - eller bananbrød - som den gjerne kalles.

Klarer du ikke å spise opp med en gang, legg resten i fryseren. Det kommer du ikke til å angre på neste gang du får lyst på noe søtt.

Bananbrød egner seg dessuten utmerket som basis for en dessert.   

Se alt det andre du kan lage med banan

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Bananbrød

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

280 g
4 stk

Fremgangsmåte

Ha alt bortsett fra mel i en blender eller foodprocessor. Kjør på middels hastighet til godt blandet. Ha i en bekebolle. Bland mel og bakepulver og sikt over bananblandingen. Rør godt. Hell i to smurte brødformer (evt dekket med bakepapir). Sett inn i ovnen på nederste rille ved 180 grader og stek i 50 minutter.

Tips:
Du kan godt tilsette grovhakkete nøtter, appelsinskall eller sjokolade. Servert med pisket krem eller iskrem er dette en god dessert.

Tips2:
Bananbrød er veldig holdebart, men egner seg også godt til frysing.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen