Ukens kake Saftig epleostekake

Liker du eple- eller ostekake, får du begge deler her

I dag kan du sitere Ole Brumm når vi spør om du vil ha eplekake eller ostekake - ukens kake er nemlig intet mindre enn en epleostekake

Det var spørsmålet om han ønsket melk eller honning som fikk alles favorittbjørn til å svare at han egentlig ikke hadde videre lyst til å gi avkall på noen av delene. Og sånn er det jo også med kaker, det er ikke så lett å si nei. Eplekake er godt og ostekake er godt - kombinasjonen må jo bare bli fantastisk.

Det finnes et utall ulike eplesorter, og det kan være ganske store forskjeller fra den ene sorten til den andre. Når det står eplekake på menyen, kan det være lurt å velge en fast og litt syrlig sort, for vi vil jo gjerne har et friskt resultat. På denne tiden av året, betyr det gjerne de irrgrønne eplene du finner i alle fruktdisker.

Denne kaken serveres lun og da smaker det jo godt med et kaldt følge. Vaniljeis og eplekake er en klassiker, men det kan være vel så godt med et lettere alternativ, vi foreslår vaniljekesam.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Saftig epleostekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Bunn
125 g
Eplefyll
Ostefyll
2 stk
0.75 dl
2 dl
Tips
Bruk en fast og syrlig eplesort. Det gir friskest resultat.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. Har du ikke food processor begynner du med å smuldre smør, sukker og mel. Tilsett så eggeplommen og kna sammen til en jevn deig.

Legg deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen ut i en 24 cm kakeform, og godt opp langs kanten. Skrell eplene og stikk ut kjernehuset.

Del eplene i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

Mens eplene stekes visper du sammen egg og sukker. Rør så inn kesam, kremost og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, ca 30 - 40 minutter.

Kaken serveres lun, gjerne med vaniljekesam.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen