Ukens kake

Så enkelt kan du lage eplekake

Du baker rett og slett eplene. Utrolig godt, og en super løsning når du har epler som ingen lenger vil spise.

Eplesesongen er langt unna, men selv med relativt ordinære importepler, som de gule litt melne du får kjøpt nå, kan du lage en god epledessert. Ved å bake eplene hele i ovnen, får du en annen eplekakeopplevelse. Bakt epler rett fra ovnen smaker dessuten fortreffelig med iskrem - og det kan vi jo ikke få nok av om dagen. 

Eplene kan fylles med det du ønsker. I oppskriften er det brukt bringebærsyltetøy. Rips fra fryseren er også genialt til. Du kan sågar nøye deg med på dryppe litt sitron over. Det forvandler det kjedeligste epler til noe som er kjempegodt. 

Se alt det gode søte du kan gå ut av epler

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Epledrøm

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 epler
3-4 ss smør
3 ts sukker
1 ts kanel
4 ss bringebærsyltetøy
Krem eller vaniljesaus

Fremgangsmåte

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Legg dem i en smurt ildfast form. Fyll syltetøy i midten der du har tatt ut kjernehuset. Strø over sukker og kanel og stek i ovnen på 225 grader til eplene er myke. Serveres varmt med pisket krem, iskrem eller vaniljesaus til.

Tips:
Rips fra fryseren smaker også fortreffelig i denne desserten. Tin og bland dem med litt sukker før de fylles i eplene. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen