Ukens kake

Sausen til iskremdesserten lager du selv – av brunost

Alle har brunostrester de ikke blir kvitt. De blir til en super dessertsaus. Og mye bedre enn karamellsausen du kjøper.

Brunostrester er gull verdt, ikke bare i viltsausen, men også i dessertsausen. Slik saus spriter opp en hvert dessert med iskrem fra butikken, men smaker selvsagt veldig godt til din hjemmelagete is også.

Se våre andre oppskrifter hvor brunost inngår

Hvis ikke brunosten emballeres riktig under sitt opphold i kjøleskapet, kan den lett ta smak av andre matvarer. Løk er en versting. Og da er ikke restene like mye verd i en dessertsaus. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Vaniljeiskrem med brunostsaus, valnøtter og banan

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 boks vaniljeiskrem eller hjemmelaget iskrem
1 banan
1 dl hakkete valnøtter
1 ss smør

Brunostsaus:
240 g sukker
2/3 dl vann
75-100 g revet brunost
3 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte

Smelt smør. Rist valnøttene i smøret. Avkjøl.

Fordel iskrem og banan skåret i skiver i fire skåler. Topp med valnøtter og brunostsaus.

Brunostsaus:
Kok opp vann og rør inn sukkeret til det er smeltet. Fortsett å koke ved svak varme til blandingen får en svak brunlig farge. Ta av platen og rør inn brunost og fløte vekselvis. Avkjøl. Rør innimellom for at den skal holde seg jevn. Oppbevar i kjøleskap, men ta ut 15 minutter før bruk.

Tips:
Sausen vil få ulike smak avhengig av hvilken type brunost du bruker. Ekte stølsgeitost gir en veldig kraftig smak, mens fløtemysost gir den mest barnevennlige. Du kan også blande brunostrester. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen