Ukens kake
Sour-cherry-clafoutis-in-casserole-dish-fresh-out-of-oven-000017132029_Full

Slik lager du kirsebærkake på fransk vis

Få kaker smaker så mye sommer som denne. Oppskriften er såre enkel.

Er du så heldig å ha kirsebær fra egen hage som du ikke får avsetning for i fersk form, er denne franske kakeklassikeren løsningen. Den er en mellomting mellom kake og tykk pannekake. Men det er alltid frukten som spiller hovedrollen. 

Den egner seg like godt som dessert som på kakebordet, og smaker ekstra godt med pisket krem eller iskrem til. 

Her er en annen oppskrift på clafoutis

Du kan også prøve disse oppskriftene med kirsebær

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Kirsebærkake

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

750 gr. kirsebær, hermetiske
4 egg
½ kryddermål salt
100 g sukker
50 g hvetemel
50 g smør
2½ dl melk
Sukker til å strø over

Fremgangsmåte

Smør en passe stor gratengform grundig, og legg i kirsebærene.
 
Visp eggene lett i en bolle. Rør i salt og sukker. Arbeid inn melet. Når røren er glatt og jevn, smeltes halvparten av smøret og blandes inn i røren. Tilsett melken under jevn røring.
 
Hell røren over kirsebærene og klatt over resten av smøret. Stek i middels varm ovn (200 gr) til røren stivner, ca. 35-40 minutter.
 
Strø sukker over og server varm eller lunken. Pisket krem eller vaniljeis er godt til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen