Ukens kake

Squash i kakedeigen? Går det an?

Ja, det er faktisk utrolig godt. Bare prøv denne oppskriften.

Squash består nesten bare av vann. Det er en av grunnene til at den egner seg i en kakedeig. Squashen gjør kaken ekstra saftig, og den milde smaken passer godt i en lett krydret kake som denne. 

I denne oppskriften er det brukt fruktose som søtningsmiddel. Siden bruk av fruktose er omstridt av helsemessige årsaker, foretrekker mange vanlig sukker. Da må du øke mengden med en tredel siden fruktose er ca 30 prosent søtere enn farin. Aller best (og sunnest) blir denne kaken med demerarasukker.  

At gulrot er perfekt i kakedeigen, er ingen hemmelighet. Se alle de gode oppskriftene

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Foto: Brodogkorn.no

Squashkake

Antall porsjoner

10-12

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

3 egg
250 g fruktose
2 ½ dl nøytral olje
250 g revet grønn squash
100 g fullkornshvetemel
250 g hvetemel
3 ts malt kanel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
100 g solsikkekjerner 

Glasur:
250 beger mager kesam
2 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel

 

Pynt:
valnøtter
blå druer

 

Fremgangsmåte

Pisk egg og fruktose godt. Tilsett resten av ingrediensene, rør sammen og fordel i en god smurt, brødform eller paiform. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

Glasur:
Rør alle ingrediensene til glasuren godt sammen og fordel over den avkjølte kaken.

Pynt med valnøtter og blå druer.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen