Ukens kake
(Bilde: RistoArnaudov)

Super førjulsdessert som du lager på et øyeblikk

Appelsin og mascarpone, litt krydder, honning og nøtter. Mer skal ikke til. Perfekt etter en førjulsmiddag.

 Ikke alle har lyst på dessert etter en helaften med lutefisk, rakefisk eller andre forsmaker på jul som vi unner oss nå i november.

Derfor er denne enkle, men geniale kombinasjonen av appelsin og fet krem toppet med krydder, honning, nøtter og kanskje noen kakesmuler, midt i blinken. 

Se alt det andre søte du kan lage med appelsin

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Appelsin i krydderkrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

  • 3 appelsiner
  • 1 boks mascarpone
    1/4 ts malt kardemomme
    1/4 ts malt ingefær 
    1/4 ts koriander
    1 ts honning
    hakkete nøtter til pynt

Fremgangsmåte

Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite. Skjær kjøttet i skiver eller terninger. 

Pisk sammen mascarpone, krydder og honning. Bland forsiktig inn appelsinbitene.

Fordel i serveringsskåler. Pynt med hakkete nøtter eller mandler.  

Tips:
Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.

Sendt inn av

Foto: RistoArnaudov

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen