Ukens kake

Tyttebær passer til mer enn trollkrem og kjøttkaker

Denne desserten kommer til å få fart på seg. Oppskriften er veldig enkel.

Tyttebær er vel en av bærtypene som må ha litt sukker for å nytes. Men det er synd at denne smaksresssursen reduseres til å følge kjøttkaker og viltsteik fra sidelinja.

I denne desserten får den spille hovedrollen, riktig nok med hjelp av både epler og krydder.

Den smaker helt fantastisk nylaget, men tåler absolutt å stå til dagen etter. Om det blir noe igjen.

Eple- og tyttebærcobbler

Antall porsjoner

8-10

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 eple
1 ½ dl tyttebær
4 ss sukker
125 g mykt smør
1 dl sukker
1 ½ dl havregryn
1 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts malt nellik
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ts bakepulver
½ dl kremfløte
1 egg

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Smør en ildfast form - ca. 35x22 cm. Ta ut kjernehusene og del eplene i 1/2 cm tykke skiver. Legg epleskivene over i formen og strø over tyttebær og sukker. Pisk sammen smør og sukker. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og vend det inn i smørblandingen.

Pisk i fløte og egg. Hell røren over epleskivene og stek cobbleren midt i ovnen i 20-25 minutter.

Tips:
Server formen nystekt, gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen