Ukens vin
Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Denne herlig vinen er et supert bevis på at Tyskland kan lage prisgunstig pinot noir i sin helt egne stil uten å drepe den med eik.
Aase E. Jacobsen
09 Juli 2016 - 02:05

Hofgarten Pinot Noir Baden 2014 kommer fra et område som ikke har vært blant mine favoritter for pinot noir.

Dette er Baden-vinene som er og har vært i salg på polet

Baden er rett og slett for varm etter min mening til å alltid yte denne delikate druen rettferdighet samtidig som produsentene har hatt en lei tendens til å overeike.

Vulkansk jordsmonn

Den gang ei når det kommer til denne vinen som riktignok har ett år i fat bak seg, men da er det snakk om store gamle fat som ikke setter smak på vinen. Dessuten er den mye billigere enn de fleste andre Baden-pinot noir-er. Hofgarten er rimeligste nivå for produsenten med det fiffige navnet Weing. Freiherr von Gleichenstein.

Hoffvinene lages neppe av deres beste druer, derimot av en blanding av druer fra vinmarker med henholdsvis avleiringsjord og det for Baden så typiske vulkanske jordsmonnet. Det siste gir betydelig mer kraft til den endelige vinen siden jordsmonnet magasinerer ekstra mye varme, noe som er årsaken til at områdets beste pinot noir-er ofte har høy modning og tilsvarende høy alkohol.

Fra Gleichensteins vinmarker.

 

Kjølig(ere) årgang

Men siden 2014 er en kjøligere årgang, får du i glasset en vin med ikke altfor moden frukt, 13 prosent alkohol og ikke minst veldig god syre. Det tjener denne vinen på.

I juli er det kommet mange spennende pinot noir-viner i basisutvalget

Den er saftig, krydret, leskende og fruktig med god sødme og flott frukt. En vin som dessuten smaker veldig godt lett avkjølt til alt fra salater med kjøtt til grillet lam eller svin. Den er også et godt alternativ for den som ikke liker rosévin. Her får du nemlig alle rosévinens leskende egenskaper samtidig som det er snakk om en helstøpt rødvin.

Det er Johannes og Christina von Gleichenstein som driver vingården i dag. Foto: admin

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her