Unikt hotell i Oslo

I august åpner First hotels Grims Grenka i Oslo. Det skal bli et unikt hotell.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 12:05

- Vi skal skape et hotell som ingen har sett maken til i Norge noen gang. Vi har jobbet med prosjektet i tre år og skal lage det første norske designhotellet, sier hotelldirektør Atle Hovde til Kapital. Navnet Grims Grenka er konstruert og betyr ingen ting.

Gjenåpning
Det er hotellet Noble House i Kongens gate som skal pusses opp og gjenåpnes. Gjenåpningen skjer 1. august og da står hotellet klart med 42 rom og 24 suiter. Flere av suitene er over 70 kvadratmeter store.

First-kjeden skal fortsatt eie hotellet, som skal ha en kvalitet som internasjonalt klassifiseres med fem stjerner. Stilen er en blanding av østens mystikk og sensualisme.

Rå terrasse
- Vi har byens råeste takterrasse, men den har aldri blitt utnyttet. Det skal bli Norges mest dekadente utested. Chablis og champagne, ikke halvlitere. Og en DJ som spiller fra ettermiddagen, sier Hovde.

I oktober skal restauranten lanseres. Det blir en restaurant som er inspirert av Hakkasan i London og Tao og Buddakan i New York. På samme tidspunkt åpner nattklubben, deretter kommer det en privat kino og et spa.

Designhotell
Noble House er Norges første designhotell, men ambisjonen har aldri blitt helt oppfylt.

- Det har ikke vært noen økonomisk suksess, nei, sier Hovde.
 
Men nå blir det fasadeendring og nytt design som er laget i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter.

Positivt marked
I følge nye tall fra Statistisk sentralbyrå var det et gjennomsnittsbelegg på hoteller i Oslo på 74,1 prosent i fjor. Det er opp 4,3 prosentpoeng fra 2005. Det betyr at det stort sett er fullt, bortsett fra på søndag og odde dager i mai måned.

Verken Hovde eller First vil fortelle hvor mye ombyggingen vil koste, men Kapital har grunn til å tro at den samlede investeringen er nærmere 50 millioner kroner.

Dermed er det duket for et nytt hotellkonsept, ny restaurant, nattklubb og uteservering midt i tjukkeste Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her