Dagens rett

Slike søndagsmiddager gir mersmak

Her får du oppskriften på langtidsstekt svinenakke som kommer til å fylle huset med de deiligste dufter en hel dag.

Svinenakke er i løpet av kort tid blitt en av de mest populære stykningsdelene av svinet. Og det er det all grunn til å applaudere, for det er her smaken sitter. Spesielt siden svinenakke er perfekt for langtidssteking.

Dersom du ikke finner svinenakke i butikken, kan du få tak i det hos din lokale slakter, eller bruke svinestek i stedet.

Andre gode oppskrifter med svinekjøtt

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Urtebakt svinenakke med rotgrønnsaker

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1,2 kg svinenakke
4 dl steinsopp, eller annen sopp
7 sjalottløk
2 gulrøtter
2 persillerøtter
½ knollselleri (sellerirot)
1 rød paprika
2 hele hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
2 dl hvitvin
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 125 grader.

Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. ½ time.

Rens hvitløksfeddene, men la båtene være hele.

Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.

Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene.

Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 grader (rosastekt). Dette tar ca. 2½ time.

La svinenakken hvile under aluminiumsfolie i minst 15 minutter før du skjærer den opp, og server en god potetmos ved siden av.

Gode oppskrifter med svinekjøtt

Tips: Dersom du ikke får tak i svinenakke kan du godt lage denne retten med rå hamburgerrygg eller skinke.

Ved å la kjøttet hvile før du skjærer det opp blir det saftigere, og kjernetemperaturen på kjøttet øker med ca fem grader mens det hviler.

Server en av disse gode sausene til svinenakken

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen