Dagens rett

Urtebakt torskerygg

Torsk står på menyen og denne lørdagen kan du derfor lene deg tilbake og virkelig nyte et kjempemåltid. Vi aner dessverre at skreisesongen straks er slutt for i år. Oppfordringen er derfor å kose seg mens man kan!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Urtebakt torskerygg

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g ryggfilet av torsk
2-3 ss grovt salt
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 ss sennep
6 ss finhakket kryddergrønt som persille, basilikum og litt estragon
2 gulrøtter i strimler
2 persillerøtter i strimler
100 g aspargesbønner i strimler
2 ss smør
2 dl lettrømme
1 dl fiskebuljong
1 dl hvitvin
3 ss finklippet gressløk
1 ts maisennamel eller maisennajevning

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Dryss 2-3 spiseskjeer grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
 
Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate. Rør sammen olivenolje, balsamicoeddik, sennep og finhakket kryddergrønt. Her kan du bruke det du måtte ha tilgjengelig og gjerne blande 2 -3 sorter. Fordel denne blandingen over fiskestykkene.
 
Sett platen i stekeovnen ved 200 grader og la den stå 8 -10 minutter.
 
Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
 
Lag en saus av lettrømme, fiskebuljong, hvitvin, finklippet gressløk og maisennamel eller maisennajevning. Rør ingrediensene godt sammen og kok opp mens du rører godt. Kok sausen et par minutter og smak til med litt salt og pepper.
 
Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med grønnsakene og nykokte poteter.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen