Dagens rett

Urtegratinert torsk

Torsk er i aller høyeste grad med i den gruppen vi kaller våre flotteste matfisker. Om enn til tider kjedelig tilberedt har den et potensial du hos mange andre fiskeslag skal lete lenge etter.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Urtegratinert torsk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g torskefilet uten skinn og bein, helst tykk ryggfilet salt og pepper
1 dl god kalvekraft
persille

Urteskorpe:
6 skiver loff uten skorpe
1 finhakket hvitløkbåt
2 ss finhakket persille
2 ss finhakket basilikum
2 ss grovhakkede mandler
2 ss revet Parmesanost

Smørdampede gulrøtter:
3 gulrøtter i staver
1 ss smør
1 dl vann
3 ss sitronsaft
1 ts finhakket gressløk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 130 grader. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge. Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og Parmesanost. Kjør sammen til en grønn jevn mos. Øk varmen i stekeovnen til 225 grader.

Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene. Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gylden og fisken ferdig.

Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk. Kok opp kalvesjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med kokte poteter eller potetmos.

Tips:
Bytt ut Kalvekraftsmøret med hollandaise.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen