Dagens rett

Urtestekt Carpaccio

Om du befinner deg på sommerferie eller fortsatt sliter på jobb - dagens oppskrift passer for begge kategorier. Vinforslaget er også av den friske sorten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 
NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 7. august.

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

500 g indrefilet av storfe
1 ss hakket persille
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss hakket frisk estragon
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.

Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.

Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.

Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.

Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.

Småretter med kjøtt

Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent. 

Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen