Utnytt alle mulighetene Apéritifs Polliste byr på

Her finner du tips og råd som gir deg enda større utbytte av Pollisten. Råd om hvordan du kan søke etter det du er på jakt etter, om hvordan du kan bestille fra polet, og eksempelvis hvilken temperatur vinen skal ha.

Bestill det du trenger fra Polet

Apéritif tilbyr alle gratis e-postbestilling fra egen pc direkte til Vinmonopolet, uansett hvor i landet ditt nærmeste utsalg ligger. Velg varene du ønsker i Apéritifs Polliste og trykk "Bestill". Etter at du har fylt ut det ferdige ordreskjemaet med dine personlige opplysninger, velger du om varene skal hentes eller sendes. Du kan selvfølgelig bestille flere typer vin, brennevin eller øl samtidig.

Proffe smakere

Apéritifs profesjonelle smakere har testet en stor del av vinene, brennevinet og ølet som er listet i Pollisten. Disse er gitt karakterer i form av poeng. Der våre smakere mener at kvaliteten i forhold til pris er svært gunstig, er produktet merket med godt eller meget godt kjøp.

Søketips i Pollisten

Du har riktig mange muligheter når du søker i Pollisten. Til høyre for selve søkefeltet finner du en nedrekksliste. Der bestemmer du om du skal søke etter en bestemt vin, en vin som eksempelvis passer til torsk, etter et produkt som har oppnådd en bestemt poengsum. Du kan også søke slik at du får opp de dyreste vinene på topp eller de billigste.

Vinmonopolet har i sine prislister lagt til et såkalt "variantnummer" i slutten av selve varenummeret. Eksempelvis 5555501, der 01 står for normal (75cl). Andre varianter er 02, 05, 06, 08. På våre sider må du enn så lenge søke på selve varenummeret (55555). Dette fordi vår pollistedatabase er strukturert etter produktets hovednummer uten variantangivelse. Ved å søke på denne måten, vil du også kunne se hvilke eventuell andre flaskestørrelser dette produktet selges i.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Hver tirsdag, får du som abonnerer på Ukens vin, en e-post rett i innboksen din på pc-en, mobilen eller lesebrettet. Selvfølgelig helt gratis. Og ikke minst, du får den én dag før alle andre kan lese om den på nettsidene til Apéritif.

Det er Apéritifs fagredaktør Aase E. Jacobsen som håndplukker og smaker seg frem til hvilke viner du bør kjøpe. Hun har meget lang erfaring som vinanmelder og har arbeidet blant annet for vg.no og en rekke andre publikasjoner på nett og papir. Jacobsen er også ansvarlig for å finne frem til Godbitene i Pollisten. Bestill gratisabonnement her

Tips om Godbiter som nyhetsbrev

Hver torsdag, får du som abonnerer på Godbiter i Pollisten en e-post rett i innboksen din. Selvfølgelig helt gratis. Og ikke minst, du får den én dag før alle andre kan lese om den på nettsidene til Apéritif.

Gratis drink som nyhetsbrev

Hver fredag får du en drink servert som nyhetsbrev. Alt du eventuelt trenger å kjøpe innog en detaljert beskrivelse av fremgangsmåten følger med. Bestill gratisabonnement her

Hvilken temperatur skal vinen ha?

Temperaturen på vinen du serverer er avgjørende for opplevelsen. Glem alt som heter romtemperert rødvin. Slik vin er stort sett udrikkelig siden norsk romtemperatur er ensbetydende med lettkokt vin.

Den enkleste måten å la deg overbevise på er ved å prøve selv: Hell i to glass av din yndlingsrødvin og sett det ene på kjøkkenet og det andre på husets kjøligste rom til det har oppnådd en temperatur på for eksempel 16 grader. Sammenlign smaken, og helst ved siden av mat. Hvis du ikke foretrekker den kjøligste utgaven, bør du kanskje ta skrittet helt ut og gå over til gløgg.

Tilsvarende gjelder for hvitvin som altfor ofte serveres iskald, på sorbetnivå. Det er ubehagelig for så vel smaksløkene som for tanngarden. Og dårlig gjort overfor vinen som ikke får vist seg fra sin beste side. Serveringstemperaturen for rød- og hvitvin er dermed ikke så forskjellig som de fleste later til å tro og praktiserer. Ta en titt på skjemaet nedenfor, som er skjematisk og dermed kun gir en pekepinn.

Vi garanterer en bedre vinopplevelse.

19

Lagrede, rike rødviner fra Bordeaux, Piemonte, Brunello og Vino Nobile fra Toscana. Ribera del Duero

18

Yngre viner fra Bordeaux, Piemonte, Brunello og Vino Nobile fra Toscana, Ribera del Duero samt Cabernet Sauvignon-baserte viner fra den nye verden

17

De store vinene fra Côtes du Rhône (Côte Rôtie, Hermitage, Châteauneuf-du-pape m.fl.), Chianti Classico Riserva, Shiraz og Syrah fra den nye verden

16

Rødvin basert på Pinot Noir fra både den nye og gamle vinverden

15

De fleste rimelige rødviner og hetvin som bl.a. portvin

14

Vellagrede hvite burgundere samt rød beaujolais og andre unge rødviner av samme type

13

De rikeste champagnene

12

Kraftige hvitviner og rike, vellagrede tyske hvitviner

11

Årgangschampagne

10

Ideell temperatur for tørr og fruktig hvitvin

9

Champagne brut (tørr)

8

Halvtørre hvitviner

7

Halvsøte og søte hvitviner (dessertviner) samt roséviner og enkle musserende viner

6

Isvann 

De siste nyhetene fra Vinmonopolet

Hver gang Vinmonopolet slipper nye viner, brennevin og annet snadder, er våre profesjonelle smakere på plass og tester for deg. Her er nyhetene for januar 2015 .

Slik blir den omfattende Pollisten oppdatert

Nye produkter som kom i salg ved siste nyhetsslipp er oppdatert. De er merket med ny. Produkter som ikke lenger er i salg er merket utgått. Tidligere utgåtte produkter er merket på samme måte. En del av de testede produktene vil du finne i Bestillingsutvalget. Polets fullstendige varekatalog kan du laste ned via nyhetslenken rett ovenfor.

Forsiden akkurat nå

Til toppen