Dagens rett

Varm suppe og pannekaker med blåbær

I dag får du ikke én, men to herlige oppskrifter på retter voksne og barn elsker.

Suppe og pannekaker er for mange synonymer, men med disse lekre blåbærpannekakene er det fristende å rett og slett hoppe rett til desserten i dag.

De beste suppene

Deilige oppskrifter på pannekaker

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Potet- og purreløksuppe

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

200 g poteter
1 purreløk
50 g meierismør
4 dl melk
2 dl matfløte
1 kyllingbryst eller annet kyllingkjøtt
2 dl kyllingkraft/buljong
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Grønnsaker kuttes i treninger og freses litt i smør i gryte til det blir blankt men det skal ikke ta farge. Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.

Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
 
Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge. Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
 
Tips: Her kan du også bruke ferdig stekt eller grillet kylling som du varmer lett før du tilsetter i suppen.
 
Denne suppen kan også serveres kald på varme dager.

De beste suppene

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kanadiske blåbærpannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

4 egg
6 dl hvetemel
2 ts salt
6 ss smeltet smør
6 dl melk
3 ½ ts bakepulver
4 ss sukker
1 kurv blåbær
lønnesirup etter smak

Fremgangsmåte

Pisk eggene lett. Bland sammen alt det tørre og tilsett eggene, smeltet smør og melk.

Rør godt sammen til du har en glatt røre og la stå i noen minutter.

Hell en øse røre i stekepanna på middels varme og slipp 6-7 blåbær på hver pannekake. Stek dem i litt smør til de er gylne på begge sider og gjenta til du har brukt opp all røren.

Serveres rykende varme med friske blåbær og selvfølgelig lønnesirup.

Oppskrifter på pannekaker finner du her

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen