Varme drinker til After ski

Etter en hard og strabasiøs skitur - eller bytur for den saks skyld, fortjener du en halsvarmer som også gjør godt for roen i kroppen.

Etter en lang dag ute i VM-løypa eller i skibakken er tiden endelig kommet for å varme kropp og sjel på varme drinker på After ski!
 
Nedenfor finner du en rekke forslag til såvel klassiske som nye hyggedrikker i bakken. Mange av dem kan du lett lage ferdig på forhånd og ta med deg på termos også.

Er det barn i familien som også gjerne vil ha slike godsaker, kan mange av oppskriftene du får her gjerne tilberedes uten alkohol.
 

Bli kveldens store helt og disk opp med de deiligste drikker for familie og venner.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
Lykke til med After ski-festen!
 

Glühwein

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 l rødvin
2 dl sukker
1 kanelstang
3 nellikspiker
skall av ½ sitron

Fremgangsmåte

Varm rødvin, sukker, kanel og nellik i en gryte. Må ikke koke.
 
Filtrer vinen gjennom en sil, og server i glass som tåler varme. Legg en bit sitronskall i hvert glass.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Honningtoddy

Ingredienser

10 cl whisky
2 ss honning
presset sitronsaft
revet muskat
kokende vann

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, unntatt vannet, i et høyt glass som tåler varme. Rør om med en langskaftet skje, og fyll opp med varmt vann.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Jägerte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 dl varm te
40 cl brun rom
2-3 ts sukker pr. glass

Fremgangsmåte

Bland teen med alkoholen i en forvarmet mugge, eller et varmebestandig glass. Server drikken straks, og la hver enkelt sukre etter smak.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Varme føtter

Ingredienser

2-3 ts sukker
3 nellikspiker
revet sitronskall
1 bit hel kanel
6-9 cl whisky
kokende vann

Fremgangsmåte

Bland sukker, nellik, sitronskall og kanel i en kopp eller varmebestandig glass .
 
Hell over whisky og kokende vann, og rør til sukkeret er oppløst.
 
Server straks, og kjenn at varmen når helt ned i føttene.
 
Tips: Bruk gjerne en hel kanelstang som rørepinne - det tar seg godt ut og smaker fortreffelig.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Vodkagrogg

Ingredienser

5 cl vodka
saften av ½ sitron
saften av ½ appelsin
2 - 3 ts sukker
1 nellikspiker

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en kjele, og varm opp, skal ikke koke. Hell over i et krus eller et glass som tåler høy temperatur, og server straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Varmende appelsinmelk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ½ dl appelsinjuice
½ dl melis
1 dl cognac
4 dl melk

Fremgangsmåte

Bland juice og melis i en mikser, og visp til det skummer.
 
Varm forsiktig opp cognac og melk, og ha det i mikseren. Blandes raskt, og helles over i glass som tåler sterk varme.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Solbærtoddy pluss

Ingredienser

½ dl solbærsaft
5 cl cognac
2 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Bland solbærsaften med konjakken i et stort varmebestandig glass. Hell i varmt vann, og server straks. En god drikk når man brygger på forkjølelse.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Whiskytoddy

Ingredienser

6 cl whisky
6 cl vann
1 ts sukker
revet skall av sitron
1 nellikspiker
1 knivspiss kanel
1 skive sitron

Fremgangsmåte

Varm opp whisky og vann med sukker, uten å la det koke. Tilsett en bit sitronskall i form av en lang strimmel.
 
Tilsett kanel og nellik og la toddyen få trekke uten å koke ca. 5 min. Fisk opp sitronskall og nellik før servering i krus.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kryddersterk varmer

Antall porsjoner

8 - 10

Ingredienser

1 flaske rødvin
1 flaske muscatell
2½ dl søt hvit vermouth
1 ss angostura
100 g rosiner
revet skall av 2 appelsiner
1 ts kardemomme
5 nellikspiker
1 syltet ingefær
½ kanelstang
1 dl 60% sprit
2 dl sukker
100 g skåldet mandler

Fremgangsmåte

Hell rødvin, muscatell, Vermouth og angostura i en stor gryte og varm det opp langsomt. Tilsett rosiner, appelsinskall, kardemomme, nellik, finhakket syltet ingefær og kanelstang. Når drikken er varm (må ikke koke) tilsettes sprit, sukker og mandler. Varmes opp og serveres rykende varm.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Hjertevarmer

Ingredienser

2 dl melk
1 ts honning
3 cl rom
3 cl cognac

Fremgangsmåte

Kok opp melken, og sett til side. Rør i honningen, rom og cognac.
 
Varm opp blandingen lett, må ikke koke. Server i høye glass som tåler varme. Ha gjerne et lett kaneldryss på toppen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Krambambuli

Antall porsjoner

6 - 8

Ingredienser

1½ l vann
3 ss svart te
1 flaske rødvin
revet skall av 1 sitron
½ ts kanel
250 g sukkerbiter
2½ dl cognac

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Legg tebladene i en kanne, og hell det kokende vannet over. La trekke i 5 minutter. Varm raskt opp rødvin med sitronskall, sitronsaft, kanel, og sil deretter teen i vinen. Sett den varme kjelen på et et egnet serveringsbord. Legg sukkerbitene i en sil, hold den over gryten, hell på cognac og tenn på. Når sukkeret har smeltet og rent ned i krambabulien, er drikken ferdig. Serveres i glass som tåler varme.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 
Hovedbilde: Stockxpert

Forsiden akkurat nå

Til toppen