Varsler årgangs-champagne

Druehøsten ble liten, men god. Slikt blir det vintage-champagne av.

Frost i april, hagl og en svært våt sommer. Det var vekstseksongen i Champagne i 2012. Resultatet ble en svært sparsom druehøst – som takket være en varm og tørr august holder ypperlig kvalitet, skriver Decanter.

Nå har flere champagnehus, som Dom Pérignon og Philipponnat erklært at de vil framstille en årgangschampagne fra 2012.

LES OGSÅ: Champagne-blunder i Obama-meny

I en vintage-champagne kommer innholdet i flasken vinen fra samme årgang. Derfor produseres slike utgaver bare i spesielt gode år.

LES OGSÅ: Lurte supermarked-kjede med falsk champagne

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen