Vegetarmat - i disse tider

Vegetarmat er i tiden, med grønt, lett og mange spennende smaker. Det er slett ikke vanskelig å sette rene grønnsakretter på menyen av og til, tvert imot. Les videre og la deg inspirere.

Grønnsaker er flotte og velsmakende ingredienser i de daglige matretter. I tillegg er de gode å knaske på - helt for seg selv. Setter vi de sammen i en rett, er kombinasjonsmulighetene er utallige. Kan vi friste deg med et variert spekter? Vi satser på en god åpning i glasset, nemlig et...

Vitaminspark

Ingredienser

Saft av:
2 gulrøtter
1 eple
1 appelsin
1 tomat

Fremgangsmåte

Bruk saftsentrifuge.

Drikken bør serveres umiddelbart.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Sangrita

Ingredienser

Saft av:
2 appelsiner
1 lime

2 dl tomatjuice
kajennepepper
vårløk

Fremgangsmåte

Bland dette med 2 dl tomatjuice. Smak videre til med kajennepepper. Sett til slutt en hel, sprø vårløk i hvert glass.

Drikken bør serveres umiddelbart.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Også i tallerkenen har vi noe godt å servere

Varm grønnsakseng

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 aubergine i skiver
4 tomater i skiver
1 grønn squash i skiver
1 gul squash i skiver
olje, salt og pepper
litt grønnsakbuljong
klippet kruspersille

Fremgangsmåte

De oppdelte grønnsakene legges over i en smurt ildfast form. Dynk over litt olje og dryss på litt salt og pepper. Inn i ovn, 200 °C. Steketid ca. 10 min. Hell evt. over litt grønnsakbuljong og la formen stå i ovn ytterligere 5 min. Dryss over klippet kruspersille.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat

Ingredienser

1 kg kokte poteter i skiver
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 vårløk, finsnittet
1 eple i små terninger
frisk mynte (evt. en annen krydderurt)

Dressing:
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
2 ts sennep
2 ss hvitvinseddik

Fremgangsmåte

De oppdelte poteter og grønnsaker legges lagvis i en egnet salatbolle. Rør sammen alt til dressingen og hell den over. Dryss over finsnittet mynte. Salaten bør få stå og trekke ca. 1 time før den serveres.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Soppsuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 pose Skogsoppsuppe
1 brokkoli i buketter
1 rød paprika, i strimler
1 gul paprika, i strimler
5 dl sjampinjong i skiver
4 kokte poteter i terninger
klippet kruspersille

Fremgangsmåte

Suppen kokes opp og de oppdelte grønnsakene tas i . Kokes ca. 5 minutter. Potetterningene tas i. Det hele kokes videre et par minutter. Dryss over klippet kruspersille.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Moset grønnsaksuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 poteter
1 purre
1 fennikel
1 skive kålrot
½ sellerirot
1 løk
½ blomkål
1 l vann
2 terninger grønnsakbuljong

Fremgangsmåte

Poteter og grønnsaker skrelles/renses før de skjæres i mindre biter og legges over i kokende, lettsaltet vann. Kokes 5-6 min. Tas så over i en fodd-prosessor med lokk og moses til en passe fin konsistens. Serveres rykende varm.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnsakpizza

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzabunn:
4 ½ dl hvetemel
½ ts salt
2 ss olje
1½ dl vann
1/2 pose tørrgjær

Grønnsakfyll:
4-5 ss olje til steking
1 squash
1 løk
1-2 fedd knuste hvitløkdfedd
1/2 aubergine
3 tomater
1 rød/grønn/gul paprika
salt og pepper
frisk oregano

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, salt og olje i en bolle. Rør ut gjæren  i lunkent vann og ha i bollen med mel. Elt raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzabunn. Skjær grønnsakene i terninger og fres lett i olje. Smak til med salt og pepper. Avkjøl lett før de fordeles over pizzabunnen. Dryss over oregano. Stek ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Tips:
Dette er en pizza uten ost som passer også for veganere. Det finnes imidelrtid ostealternativer tilpasset både vegetarianere og veganer. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen