Dagens rett

Verdens raskeste middag?

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Soløye er en svært smaksrik liten rett som er perfekt når du har liten tid, men ikke hvis du er veldig sulten.

I så fall lønner det seg å ha litt annet å bite i ved siden av. En skål med god rømme er nesten obligatiorisk. Det samme gjelder godt smør.

Vil du gjerne ha noe mer å tygge på, kan du legge til 100 gram hakket renskåret kalvekjøtt og forme som en liten tartar som legges oppå løken, kapersen og ansjosen. Du kan også velge bort ansjosen og bare bruke kjøtt. Men da heter ikke retten lenger Sloøye. Men godt blir det uansett. 

Se våre andre oppskrifter på tartar

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Soløye

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

15 hakkede ansjosfileter
1 hakket løk
1 1⁄2 dl hakket kapers
3 dl hakket rødbete
4 rå eggeplommer
2 ss frisk gressløk til pynt

Fremgangsmåte

Legg hakkede ansjosfileter i en ring midt på hver tallerken. Ringen skal være så stor at en eggeplomme får plass i midten.

Legg løk, kapers og rødbete i ring utenfor ansjosen, og plasser eggeplommen i midten. Dryss over litt gressløk og server.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen