Vi snakker om en virkelig stor munnfull

Ukens kake holder ikke tilbake på noe, men du verden så godt den smaker. Her er oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Marsipan, mascarpone og mørk sjokolade er mektige saker, men kaken føles ikke tung likevel. Det skyldes syrefriske jordbær som renser opp.

Se alt det andre du kan lage med jordbær

Kaken er dessuten veldig lett og rask å lage. Siden bunnen skal avkjøles, kan du kan godt gjøre den klar en dag eller to på forhånd og gjøre pyntingen like før servering.

Foto: Anders Martinsen

TIPS 1: Du kan enten dele kaken opp i små ruter som her, eller lage den som en rund kake. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Liker du bringebær bedre, er det også en veldig god kombinasjon. Se flere nyttige kokketips

Konfektruter med jordbær

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Kakebunn:

125 g smør

125 g sukker

125 g marsipan

50 g hvetemel

2 egg   

Topping:

100 g mørk sjokolade, 52 % kakao   

Krem:

250 g mascarponeost eller kremost naturell

2 ss melis

2 ts vaniljesukker

revet skall fra 1 sitron

Pynt:

1 kurv jordbær

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Rør smør og sukker hvitt.

Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene - et om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 185°C i 30-35 minutter.

Topping:

Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.

Krem:

Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra 1 vasket sitron.

Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen