Dagens rett

Vietnamesisk kylling i karri

Fredag er ukeslutt, og i dag er det også halloween. Det passer vel sikkert like godt med kylling som med andre retter etter som du med stor grad av sikkerhet stadig må åpne utgangsdøra for flokker med barn som ringer på og maser etter litt godteri. God helg!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Vietnamesisk kylling i karri

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 kyllingfileter i biter
olje til steking

Karrimarinade:
2 ts karri, bland gjerne mild og sterk
1 ts sukker
1 ts salt
kvernet pepper
saft og skall av 1 lime

Kokos- og karrisaus:
2 finhakkede løk
2 båter hvitløk
2 ts karri
olje til steking
1 laurbærblad
½ ts gurkemeie
1-1½ boks kokosmelk
1 dl fløte
4 ringer ananas + 1 dl ananasjus
150 g aspargesbønner
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Dryss krydder, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking. Stek kyllingbitene og ha dem i sausen.

Kokos- og karrisaus:
Stek løk, revet hvitløk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, kokosmelk, fløte og jus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt. Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen