Vil ha menyen din

Kårer Norges beste meny.
Redaksjonen
24 August 2010 - 16:22

- Bli med i konkurransen om den beste norske menyen, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur. - Vi har fått inn fristende menyer fra hele landet, men vi ønsker oss flere. Derfor er fristen for innsending forlenget til 17. september, heter det i en pressemelding.

Prisen deles ut av Ingrid Espelid Hovig på Matkulturdagen i Oslo den 12. oktober.

- Vi vet at det finnes mange spisesteder som baserer menyen på lokale råvarer og tradisjonelle retter. Andre går for et bredere utvalg av norske råvarer og komponerer helst nye retter. Begge deler er viktig for at det norske kjøkken skal leve og utvikle seg, sier Olsen.

Nå vil hun gjerne ha menyer - altså selve trykksakene - som presenterer den norske maten på en gjennomarbeidet og salgsfremmende måte.
Menyprisen skal fremme norsk matkultur og norske råvarer samt løfte kvaliteten på menyene og bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene.

Prisen deles ut etter følgende kriterier:
• Maten: Menyen skal enten være basert på lokale, regionale eller nasjonale retter og/eller tydelig fremme norske råvarer og matspesialiteter.

• Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med begreper og beskrivelser som de fleste norske gjester forstår. Tydelig identitet i valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarer eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

• Helheten: Juryen skal vurdere totalinntrykket av menyen som salgsverktøy. Skaper menyen nysgjerrighet, assosiasjoner og bilder? Vekker den appetitten? Får du lyst til å prøve dette spisestedet når du leser menyen?

Mål med prisen:
Stiftelsen Norsk Matkulturs Menypris skal:
- fremme norsk matkultur og norske råvarer
- løfte kvaliteten på menyene
- bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene
- få fram de gode eksemplene

Prisen er et originalt diplom og deltakelse på Matkulturdagen.

Innsending:
Konkurransen er basert på innsending av menyer per post fra bedriftene selv og fra publikum. Minst to "feilfrie" eksemplarer må sendes inn (1 til vurdering i juryen og 1 til foto og utstilling under kåringen).

Frist for innsending er 17. september 2010.

Menyen sendes til:
Stiftelsen Norsk Matkultur
Postboks 888 Sentrum,
0104 OSLO

Spørsmål kan rettes til:
Unn Karin Olsen på 90606522 eller uko@norskmatkultur.no

Harald Osa på 90 53 15 14 eller ho@norskmatkultur.no

Du finner oss på www.norskmatkultur.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her