Vil ha tidligere skjenkestopp

Politimestrene i landets fire største byer foreslår nå at all skjenking skal stoppe klokken to om natten.
Redaksjonen
28 August 2007 - 15:12

Slik reglene er i dag må skjenkingen stoppe senest klokken 03. Disse reglene gjelder for hele landet, men det er fritt frem for kommuner som ønsker å avslutte skjenkingen tidligere.
 
Bakgrunnen for forslaget er at politimestrene har sett seg lei på fyllebråk. De mener den verste perioden er natt til lørdag og søndag frem til klokken 05. Da skjer det flest voldsepisoder.
 
Liberalisering
Forslaget kommer frem i et brev som er sendt til kommunepolitikere og ordførere. Politimestrene mener fyllebråket skyldes en liberalisering i skjenkepolitikken.
 
Overskjenking
- Skjenkepolitikken fører til både overdrikking og overkskjenking, dels av og hos ungdom, til tider av natten da den sosiale kontrollen er sterkt redusert, skriver politimestrene.
 
- Det viktigste tiltaket er at tidene for salg og skjenking av alkohol reduseres, og at salg av fastfood reduseres minst tilsvarende, skriver de. Med denne oppskriften mener de tiltaket vil gi store forbedringer i storbyene.
 
Kraftig signal
Justisminister Knut Storberget (Ap) er positiv til politimestrenes utspill.
 
- Det er et kraftig signal, vi skal ta det svært alvorlig, sier Storberget til Aftenposten. Han lover å ta saken opp med helseministeren.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her